Slavnostní program k narozeninám naší republiky již po desáté připravila Modlitba za domov

V pátek 28. října slaví naše republika již 98. narozeniny. Letos v jubilejním desátém ročníku Modlitby za domov zveme všechny lidi dobré vůle k oslavám!
V Praze se mohou přidat děti i dospělí a přijít zdarma na koncerty a festival. Připraven je duchovní program i program pro děti a vystoupení kapely Nezmaři na festivalu na Praze 11 a koncert Spirituál Kvintetu v komponovaném pořadu na Praze 3. Organizuje Ekumenická rada církví ve spolupráci se všemi členskými církvemi a partnery.

 

Desátý ročník slavnosti „Modlitba za domov“, setkání rodin a lidí, pro které domov neznamená jen vlastní práh, láká do Prahy ve sváteční Den vzniku samostatného československého státu hned na 2 místa:

 

Kulturně-duchovní festival pro celou rodinu začne 28.10.od 9:30 v Komunitním centru Matky Terezy - U Modré školy 2337, Praha 11 - Háje (metro C). Pro děti bude na festivalu připraveno divadlo Vysmáto s pohádkou Princezna a drak a také výtvarné a tvůrčí dílny na téma Perly moudrosti – Karel IV. a Jeroným pražský. V rámci festivalu vystoupí od 12 hodin skupina Nezmaři s folkovými písněmi. Bude vyhlášena výtvarná soutěž a celý festival budou doprovázet modlitby a přímluvy za naši vlast, město i osobní prosby, se kterými přijdou návštěvníci. V rámci festivalu proběhne i trh možností, drobný trh s nabídkou křesťanské literatury či výrobků z dílen a diakonií.

 

Odpoledne od 15 do 16:30 hod všechny zveme na slavnost v přímém přenosu České televize. Kdo přijde včas před začátkem přenosu do kostela uprostřed náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze 3, může být s námi ve vysílání. Vedle zajímavých hostů např. herečky Michaely Dolinové a spisovatele Jiřího Stránského zazní v přímém přenosu i koncert Spirituál Kvintetu, skupiny, která vždy povzbuzovala naši vlast ke svobodě a která slaví
na hudební scéně již 56. sezónu. Představitelé všech církví v ČR se také budou za naši vlast modlit a udělí jí společně své požehnání. Moderují Martina Kociánová a Dušan Hejbal.

Podrobný program všech akcí Modlitby za domov 2016 je uveden na internetových stránkách www.modlitbazadomov.cz  Organizují Ekumenická rada církví ČR za podpory Ministerstva kultury a ve spolupráci s místní částí Praha 3. Hlavní mediální partner je Česká televize.

Více informací poskytne také:
Mgr. Ludmila Třeštíková, hlavní manažerka  lidat@volny.cz, tel: 777854665
Mgr. Sandra Silná – gen sekretářka a tisková mluvčí ERC, erc@ekumenickarada.cz  tel: 775 181 279