ERC připravuje výpravu z ČR na Kirchentag 2025 v Hannovru

Srdečně Vás zveme k účasti na výpravě Ekumenické rady církví v ČR na 39. německý evangelický Kirchentag, který se bude konat v Hannoveru od 30. 4. do 4. 5. 2025

 

Připravujeme opět nejen možnost zúčastnit se celého bohatého programu Kirchentagu, ale rádi bychom opět připravili také prezentační stánek ERC na Tržišti možností a ekumenickou německo-českou bohoslužbu s občerstvením z ČR.

 

Foto: Koncert pro mládež na Kirchentagu 2023 v Norinmberku (Kirchentag/Bongard)

 

Kirchentag nabízí  program pro děti, mládež, střední i starší generaci. Program zahrnuje koncerty, přednášky, práci s Biblí, modlitby, bohoslužby, divadelní a pohybová představení, výstavy i  trh možností s představením organizací a aktivit z Německa i dalších částí světa, atd. Samozřejmě je možnost si prohlédout Hannover a seznámit se s místním životem a kulturou. 

 

Německé Kirchentagy se konají od roku 1949. Zpravidla trvají pět dnů, od středečního zahájení až po závěrečnou nedělní bohoslužbu a zahrnují množství jednotlivých akcí. Již od začátků pořádání Kirchentagu se klade důraz na spojení osobní zbožnosti a odpovědnosti. K účasti na Kirchentagu jsou zváni všichni, kteří mají chuť se tohoto svátku křesťanů účastnit. Pravidelně se na Kirchentag sjíždí víc než 100 000 lidí všech generací z celého světa.

 

Níže najdte video trailer ke Kirchentagu 2025

 

 

Další informace ke Kirchentagu 2025 najdete na www.kirchentag.de

 

Další informace k výpravě ERC na Kirchentag budeme průběžně zveřejňovat na webove stránce www.ekumenickarada.cz/ktg2025;