Vážení bratři, vážené sestry,
srdečně vás zveme k účasti na vernisáži výstavy Česká Bible v průběhu staletí. Vernisáž výstavy se uskuteční dne 12.března 2009 od 17 hodin v Galerii Karolinum, Ovocný trh 5, Praha 1. Výstava, která byla již k vidění v různých částech Evropy, naposledy v Bruselu v rámci českého předsednictví Radě EU, potrvá do 12.dubna 2009.
Výstavu pořádá Společnost přátel Bible, zastoupená paní A.Kubíčkovou. Bližší informace společně s letáčkem a soutěží pro děti najdete v příloze tohoto článku. Prosím vás také o rozšíření této informace o výstavě do vašich církví.
Velmi vám děkuji za spolupráci a přeji požehnané dny,
Mgr. Sandra Zálabová, vedoucí tajemnice Ekumenická rada církví v ČR
Doplnění k textu:
"Výstava je poděkování za Dar Božího slova a poděkování překladatelům, kteří Bibli překládali a překládají do našeho národního jazyka.
V pořadí již 29. výstavu - ČESKÁ BIBLE V PRŮBĚHU STALETÍ - jsme tentorát připravili k poctě nového Českého překladu JERUZALÉMSKÉ BIBLE.
Od roku 1980 na tomto novém překladu Bible pracovali pan profesor František Xaver Halas a jeho žena paní doktorka Dagmar Halasová v týmu s panem Mons. Dominikem Dukou, Mons. Stanislavem Krátkým, kardinálem Miloslavem Vlkem a dalšími odborníky.
Informace o JERUZALÉMSKÉ BIBLI - její české verzi, proč vznikl nový překlad, a také o Jeruzalémské biblické škole - najdou návštěvníci na výstavě v Karolinum.", dodává Alena M. Kubíčková
P.S: Pro ty, kteří s projektem výstavy sympatizují a chěli by podpořit jeho rozšíření a další putování sdělujeme bankovní údaje:
Společnost přátel České Bible o.s.
Číslo účtu: 207186148/0300 u ČSOB
IČ: 26994429
Česká Bible v průběhu staletí pozvánka na výstavu
Česká Bible v průběhu staletí doprovodný program
Jaro inspirace - Bible a umění - výzva k účasti v soutěži