1.- 5. 6. 2011 se bude v Drážïanech konat 33. evangelický Kirchentag. Součástí tohoto setkání bude i Setkání křesťanů středoeveropských národů. 
Foto: www.kirchentag.de

Setkání křestanů ze střední Evropy se konala od roku 1991 každé tři roky. Třikrát v Německu, jednou v Polsku a dvakrát v ČR. Naposled se toto setkání uskutečnilo v roce 2008 v Bratislavě. Pořadatelem pro rok 2011 bude Evangelická luterská zemská církev Saska.
Na programu Setkání křesťanů středoevropských národů spolupracují za ČR Českobratrská církev evangelická, Církev československá husitská, Slezská církev evangelická, a.v. a ERC v ČR. Spolu s křesťany z dalších středoevrospkých zemí připravují Centrum setkávání pro střední a východní Evropu (Begegnungszentrum Mittel- und Osteuropa).
Pořadatelé tohoto centra uvítají příspěvky do pestrého programu, který za ČR připravují. Pokud byste chtěli přispět svým programem nebo prezentací do tržiště duchovních možností, prosím kontaktujte jednu z odpovědných osob ze tří pořadatelských církví: Oliver Engelhardt (ČCE), Hana Tonzarová (CČSH), Tomáš Tyrlík (SCEAV).
Další informace o Setkání středoevropských národů v rámci 33. evangelického Kirchentagu naleznete v příloze.
Související články: 
Přihláška Kirchentag 2011
"...tam bude i Tvé srdce" (Mt 6, 21) 33.německý protestantský Kirchentag se uskuteční od 1.do 5.června 2011 v Drážïanech
Propagační materiály k 33. evangelickému Kirchentagu v roce 2011

Soubory ke stažení:

Kirchentag a Setkani krestanu stredoevropskych narodu 2011_cesky.pdf
DEKT33_InvitationToContribute.pdf
DEKT33_DabeiSeinUndMitgestalten_02.pdf