První poprázdninové pokračování koncertů z cyklu Třináctého na třináctce, do kterého si východočeský zpěvák a kytarista, zakladatel kapely Oboroh Slávek KLECANDR zve rozličné hudební hosty, se chystá na září.

Tentokrát bude hostem večera hudební dramaturg a moderátor, zpěvák, skladatel, textař a multi-instrumentalista, s Petrem Kalandrou zakladatel slavného ASPM, bluesman Jan SPÁLENÝ za doprovodu Michala Gery a Filipa Spáleného.


Koncert se koná v pondělí 13. září 2010 od 19 hodin v Komunitním centru sv. Prokopa na Slunečním náměstí v pražských Nových Butovicích (metro Hůrka), vstupné je dobrovolné a vstup bezbariérový.


Tento večer finančně podpořila Nadace Život umělce.


Napsali o Janu Spáleném:

...písničky Jana Spáleného považuji za jedny z nejlepších které u nás kdy vznikly - po stránce muzikantské, pěvecké, skladatelské, textařské...

Ondřej Bezr, redaktor IDNES.CZ


...Jan Spálený, jeden z nejdůvěryhodnějších českých muzikantů - vypravěčů...

Milan Tesař, Radio Proglas


Napsali o Slávkovi Klecandrovi:

Zvláštní pozornost si zasluhují jeho texty. Právem lze hovořit o rockové poezii, o současné poezii. Klecandr básnivým jazykem, srozumitelným ovšem, bez houštin "neprůchodných" metafor, předkládá příběhy a pocity dnešního člověka. Texty jsou plné tázání a tísní, nesklouzávají však do dekadentních či nihilistických poloh, naopak - prosvítá v nich zakoušená oprávněnost křesťanské naděje.

Petr Střešňák, Perspektivy KT


Místa je možné si rezervovat do nedělní půlnoci 12. 9. na mailové adrese 13na13@centrum.cz. Více informací najdete na www.trinactnatrinact.blog.cz .