Milé sestry, milí bratři, milí přátelé, v příloze tohoto článku najdete  formulář přihlášky na Kirchentag, který se koná od 1. do 5. června v Drážïanech. Specialitou letošního, 33. ročníku, je Středoevropské setkání křesťanů, které se uskuteční v rámci Kirchentagu

(koná se jednou za 3 roky).
Předpokládáme bohatý program zemí z regionu Střední Evropy, včetně České republiky.
Ekumenická rada církví bude mít na Kirchentagu tradičně prezentační stánek, další aktivity zajišťuje Českobratrská církev evangelická, Československá církev husitská a Slezská církev evangelická a.v. v rámci Středoevropského setkání křesťanů. Celkově program Kirchentagu čítá víc jak tisícovku akcí (bohoslužebných shromáždění, koncertů, divadel, biblických hodin, přednášek, tržiště možností, exkurze atd.).
Hlásit se na Kirchentag můžete již teï, pomocí přiložených přihlášek. Českou výpravu zajišťuje Ekumenická rada církví v ČR. Přihlášky přijímáme do 12.března 2011. Více informací naleznete na webu: www.ekumenickarada.cz , případně: www.kirchentag.de , resp. na stránkách církví, které spolupracují na přípravě programu.
Za tým, který se podílí na přípravě českého ekumenického stánku a také programu (Česko-německý večer s bohoslužebným shromážděním, studentská diskuze o vnímání církví v ČR a Německu, Fair-trade kavárna atd.) si vás dovoluji srdečně pozvat k účasti na letošním Kirchentagu.
Přeji vám požehnaný den a děkuji za distribuci přihlášek a informací o Kirchentagu!
Sandra Zálabová


Soubory ke stažení:

110106_prihlaskaKirchentag_2011.doc
110106_prihlaskaKirchentag_2011.pdf