V Praze dne 2. května 2011
Milí účastníci Kirchentagu v Drážïanech, sestry a bratři, děkuji vám, že jste projevili zájem účastnit se letošního Kirchentagu v Drážïanech.
Fotil: Ondřej Soběslavský
Těším se a doufám, že se nám společně podaří prožít pět dnů naplněných zajímavým programem. Ráda bych vás seznámila s několika body, které jsou důležité k tomu, abychom vám mohli zajistit co možná nejhladší průběh celé akce.
Doprava:
Pokud jste zvolili společnou dopravu vlakem tam a zpět, měli byste se 1. června dopoledne, mezi půl desátou a desátou, dostavit do Fantovy kavárny na pražském Hlavním nádraží, kde se skupina sejde. Jízdenku kupujeme pro celou skupinu z Prahy do Drážïan a zpět, takže se o jízdní doklad mezi Prahou a Drážïany nemusíte starat. Vlak odjíždí v 10.31 (EC 378 Carl Maria von Weber). Cesta zpět, v neděli 5. června z Drážïan z hlavního nádraží (Hauptbahnhof), bude organizována podobně, odjezd je v 15.08 vlakem EC 177 Johannes Brahms, sejdeme se nejpozději ve 14.45 před jízdním centrem německých drah (DB Fahrzentrum) v hlavní hale v přízemí. Pokud byste z jakýchkoliv důvodů dorazili později a přímo do vlaku, dejte nám to, prosím, vědět (SMS), případně se zeptejte průvodčího, ve kterém vagonu nás najdete.
Pokud jste zvolili jakýkoliv jiný typ dopravy, přeji vám šťastnou a bezpečnou cestu!
Ubytování:
Pokud jste zvolili možnost společná ubytovna: česká skupina bude, dle informací pořadatelů, ubytována v jednom místě, a to ve škole, stejně jako tomu bylo v minulosti. Je potřeba mít s sebou spacák, karimatku, nádobí na snídani, ručník. Ve škole budou k dispozici sprchy. Adresu školy se dozvíme v průběhu května, bude zveřejněna na webových stránkách ERC. Pokud pojedete do Drážïan společně s námi vlakem, do školy vás někdo z pracovníků ERC zavede. Pokud si dopravu zajišťujete sami, adresu školy si prosím vyžádejte v sekretariátu ERC před odjezdem na Kirchentag.
Pokud jste zvolili možnost ubytování v soukromí: pořadatelé Kirchentagu by vám měli každému zvlášť zaslat adresu a kontakt na rodinu, která vás ubytuje. Prosím, spojte se s touto rodinou co nejdříve a domluvte si podrobnosti. Pokud neobdržíte dopis od organizátorů Kirchentagu s adresou vašeho ubytování do 20.května, prosím, kontaktujte sekretariát ERC.
Vstupenky:
Vstupenky, pokud je dostaneme s předstihem z Německa, rozešleme účastníkům, kteří zaplatili poplatek, poštou v průběhu druhé poloviny května. Vstupenku je důležité vyplnit. Číslo naší skupiny, které společně s požadovanými údaji napište na vstupenku, je: MA 178 651. Děti do 12-ti let věku (včetně) vstupenku na Kirchentag nepotřebují.
Pokud by se stalo, že se nám vstupenky nepodaří získat s předstihem, a tudíž vám nebudou zaslány, budou k vyzvednutí při registraci k odjezdu na Kirchentag ve Fantově kavárně na pražském Hlavním nádraží 1.6. od 9.30 do 10, případně, pro ty, kteří nejedou vlakem, pak v Drážïanech na hlavním nádraží před DB Bahnzentrum v přízemí nádražní haly u Aleše Čejky 1. června od 13 do 15 hodin, dále pak na adrese školy, kde bude ubytována česká skupina, 1. června mezi 20.30 a 23. hodinou a 2. června od 7 do 8 hodin ráno.
Program:
Brožuru s programem Kirchentagu 2011, mapou a zpěvníkem si můžete vyzvedávat od 3. do 31. května v sídle Ekumenické rady církví v ČR, Donská 370/5 v Praze 10 Vršovicích, v pracovních hodinách (standardně po-pá 8.30 - 17.30, ale prosíme předem zavolat: 775 181 279 nebo 774 219 041, abychom tu skutečně byli). Pokud nejste z Prahy, můžete požádat někoho blízkého, aby vám brožuru vyzvedl. Brožury bude možno také získat 1.6. mezi 20.30 a 23. hodinou na adrese školy, kde bude ubytována česká skupina, od Aleše Čejky, případně 2.6. od 7 do 8 hodin hodin ráno tamtéž, anebo od 2.6. do 4.6. od 10.30 do 18 hodin na českém stánku na výstavišti (Messegelände 1, číslo stánku F3 A10). Prosíme o pochopení, brožury nezasíláme poštou!
Informace k programu naleznete také na webové stránce www.kirchentag.de
Pojištění:
Cestovní připojištění si každý z účastníků hradí sám.
Stravování:
Ti, kteří mají společné ubytování, mají zajištěnu snídani ve škole. Všichni účastníci Kirchentagu by měli mít, dle slov organizátorů, zajištěno jedno teplé jídlo denně. Ubytovaní v soukromí se na stravování domluví individuálně se svými hostovskými rodinami. V pátek večer jste všichni zváni od 19 hodin na ekumenickou česko-německou bohoslužbu a následně na česko-německý večer s pohoštěním. Adresa sboru a kostela: Johannesgemeinde, Trinitatis Platz, Fiedlerstraße 2, Dresden (kostel je vpravdě ruina a pokud se tedy budete ptát na cestu, můžete se ptát na ruinu kostela, místní vědí).
S případnými dalšími dotazy se na mě, prosím, obraťte!
Zdravím vás a těsím se na viděnou!
Mgr. Sandra Zálabová
vedoucí tajemnice Ekumenické rady církví v ČR
erc@ekumenickarada.cz,
telefony: 775 181 279 - Sandra Zálabová (v provozu i během Kirchentagu),
ing.Aleš Čejka, telefon: 774 219 041 (v provozu i během Kirchentagu).
Text dopisu naleznete také v níže přiloženém souboru.

Soubory ke stažení:

110502_Kirchentag_dopis_ucastnici.pdf