Zdroj: www.e-cirkev.cz
 
Akademická farnost u Nejsvětějšího Salvátora a Ekologická sekce České křesťanské akademie uspořádaly v úterý 3. května 2011 v kostele Nejsvětějšího Salvátora na Starém Městě Pražském (u Karlova Mostu) ekumenickou bohoslužbu při příležitosti oslav Dne Země.

Den Země je celosvětová ekologická akce, která se snaží ukázat cestu k přírodě, posilovat pouto mezi lidmi a krajinou, hájit životní prostředí a seznámit veřejnost s problematikou negativních vlivů člověka na krajinu a zvyšovat tím zájem veřejnosti o životní prostředí.
Bohoslužba je už tradiční, koná se tradičně a je to přípěvek lidí, kteří se angažují v ekologické sekci a kteří jsou křesťany, k otázkám péče o stvoření. Jsem ráda, že se tato akce koná pravidelně, každý rok, řekla S. Zálabová.
Bohoslužbu vedl Tomáš Halík, farář akademické farnosti u Salvátora spolu s vikářem farnosti Markem Váchou, knězem Milanem Horákem, který je také členem Ekologické sekce České křesťanské akademie, Jiřím Nečasem, ordinovaným presbyterem Českobratrské církve evangelické a předsedou Ekologické sekce České křesťanské akademie a Sandrou Zálabovou, farářkou Československé církve husitské a tajemnicí Ekumenické rady církví v ČR.
Bohoslužba začala krátce po 19:00 hodin. Kázáním posloužila Sandra Zálabová, která kázala na text 1. biblického Žalmu. Písněmi bohoslužbu doprovázel pěvecký soubor Gabriel.
Účastnící bohoslužby, kterých se sešlo na 80, byli po bohoslužbě pozváni do sakristie kostela ke druhé části programu celé akce. Tou byla beseda zaměřená na téma "Jeden svět". Besedu zahájil ředitel Ekologické sekce České křesťanské akademie RNDr. Jiří Nečas, který promluvil o udržitelném rozvoji a eschatologii. 
Zdroj: http://www.e-cirkev.cz/clanek/1583-Bohosluzba-ke-Dni-Zeme/index.htm