Aktuality

Společně pro Evropu v Praze

zpráva Externí | 04.05.12
Do celoevropské iniciativy Společně pro Evropu (www.together4europe.org) se 12. května 2012 zapojí víc jak 300 evropských měst, včetně Prahy.

Křesťanská hnutí a komunity působící v Praze pořádají pro každého, koho zajímá osud starého kontinentu, odpolední setkání věnované svědectví života křesťanů v podmínkách dnešní společnosti.

Program, který připravují církevní hnutí, nové komunity (Komunita Chemin Neuf, Komunita Sant´Egidio, Koinonia Jan Křtitel, Hnutí fokoláre), se bude konat od 16 do 18 hodin v prostorách Centra Mariapoli v Praze 9 Vinoři, Mladoboleslavská 667. Účastníci setkání si připomenou křesťanské kořeny Evropy, vyslechnou svědectví o tom, jak hodnoty vycházející z evangelia proměňují život rodin a společnosti, a spojí se ve společné modlitbě. Na závěr, tak jako na dalších místech Evropy, budou sledovat přímý přenos celoevropského setkání Společně pro Evropu z Bruselu, kterého se účastní i pětičlenná delegace z České republiky.

Po společném programu bude při následném občerstvení příležitost k osobním setkáním a rozhovorům.

Setkání v Praze se mimo jiné zúčastní někteří představitelé veřejného a církevního života, například plzeňský biskup František Radkovský či bývalý předseda Ekumenické rady církví Pavel Černý.

Druhým místem, kde se bude souběžně konat podobný program, je Brno.

V dnešní nesnadné ekonomické i politické situaci Evropy se křesťané angažují v nejrůznějších oblastech společenského života. Chtějí svými konkrétními zkušenostmi dosvědčit, jak jim na stavu společnosti záleží, a dodat tak i naději politikům. Tato iniciativa zcela souzní s výzvou k nové evangelizaci.

Více informací najdete v přílohách (pozvánka a plakát).

Kontakt: 
Ludmila Šturmová
E-mail: novmesto@volny.cz
Tel.: 222 518 569
Mobil: 721 630 119


Soubory ke stažení:

spolecne pro evropu_pozvanka.pdf
spolecne pro Evropu_plakat.pdf