Program Modlitby za domov 28.10. 2013

Zveme děti na divadlo a soutěže, a dospělé na koncert Spirituál Kvintetu, hovory pod lampou se zajímavými osobnostmi veřejného života a přímý přenos ČT! Vstup na vše je bezplatný.


Při příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu proběhne na státní svátek 28. října 2013 od 9.30 do 14.00 hod. v Komunitním centru Matky Terezy (konečná metra Háje, centrální park) velká oslava a celodenní program. Přijďte se pobavit!


Letošní „duchovně-kulturní festival“, který má již sedmiletou historii, začíná v 9.30 slavností a modlitbou čtrnácti církví ČR za republiku, Prahu 11 a naše domovy.


Od 10.00 hodin se pak malé i větší děti mohou těšit na divadelní představení „Staň se tygrem“ – příběh odvahy s klauny a opravdovým tygrem, kteří pak s dětmi budou do 11 hodiny až do odpoledne soutěžit o ceny a pracovat v dílničkách. Pro děti od 4 let je program možný i bez doprovodu rodičů.

 

Ti se tak mohou nerušeně zaposlouchat od 11 hodin do koncertu Spirituál Kvintetu, který v hlavním sále KCMT představí své nové CD „Čerstvý vítr“. Od 12.15 pak proběhne moderovaná diskuze s osobnostmi veřejného života, např. M. Svatošovou, J.Rumlem a dalšími. Celý den pak v klubovně bude probíhat ztišení a duchovní program pro věřící i nevěřící, kteří chtějí prosit za své blízké nebo politiky, ekonomickou situaci, školy, domovy a další aktuální situace.


V prostorách bude k dispozici občerstvení. Zázemí je připraveno pro maminky s malými dětmi, v místnosti mateřského centra Domeček je možné miminka nakrmit nebo přebalit, v herně si mohou pod dozorem i pohrát. Na tematickém trhu, který program doplňuje, budou k dostání tradiční regionální výrobky (z Říčanska např. Mnichovické perníčky), fair trade výrobky i duchovní a naučná literatura.

 

Od 15.00 hod můžete těšit na přímý přenos České televize. Kdo přijede před třetí hodinou do kostela Milíče z Kroměříže (za Chodovskou tvrzí), může být ve vysílání a vidět, jak se takový pořad dělá. Vedle zajímavých hostů např. Petra Pavla, náčelníka generálního štábu nebo Naděždy Kavalírové, předsedkyně Konfederace politických vězňů České republiky, zazní i v přímém přenosu modlitby a požehnání vlasti. Doprovázet je budou písně Spirituál Kvintetu. Moderují Martina Kociánová a Dušan Hejbal.

 

Program pořádá Ekumenická rada církví, která sdružuje 14 křesťanských církví ČR, a Národní síť Místních akčních skupin ČR (neboli MAS). MAS jsou obecně prospěšné společnosti, pomáhající rozvíjet venkov po investiční a informační stránce.

 

Akce je podpořena z grantu Ministerstva kultury. Děkujeme městské části Praha 11 za spolupráci. A děkujeme partnerům - Římskokatolické farnosti sv. Františka z Assisi, Komunitnímu centru Matky Terezy, Českobratrské církvi evangelické Chodov a MC Domeček za pomoc při realizaci.

 

Více informací na www.modlitbazadomov.cz

 

Ludmila Třeštíková, koordinátorka akce