Ekumenická rada církví připravuje výpravu na Kirchentag 2015

Ve dnech 3. - 7. června 2015 se bude ve Stuttgartu konat již 35. Kirchentag. Tématem Kirchentagu 2015 bude druhá část 12. verše 90. Žalmu: "Ať získáme moudrost srdce". Pro zájemce o Kirchentag z ČR připravuje tým Ekumenické rady církví v ČR výpravu (zájezd) na Kirchentag 2015. Bohatého duchovního i kulturního programu na Kirchentagu se v posledních letech účastní kolem 100 000 lidí z Německa a dalších zemí.

 

Foto: Kirchentag 2013

 

Jako i v předchozích letech bude mít Ekumenická rada církví v ČR (ERC) na Kirchentagu svůj stánek. Stánek bude zaměřen na připomínku 600. výročí Mistra Jana Husa a současně bude umožňovat návštěvníkům Kirchentagu získat informace o církvích sdružených v ERC. Jako i v minulých letech bude tým ve spolupráci s místním sborem ve Stuttgartu připravovat česko-německý večer, při kterém je příležitost nejen zúčastnit se společné bohoslužby, ale i možnost pohovořit s místními křesťany a také ochutnat české speciality. ERC bude také zajišťovat hromadnou dopravu z ČR na Kirchentag a zpět.

 

Informace ke Kirchentagu pro českou výpravu (včetně přihlášek) budou zveřejněny na webové stránce www.ekumenickarada.cz/kirchentag

 

Informace o Kirchentagu 2015 naleznete na www.kirchentag.de.

 

Informace o Stuttgartu pro turisty naleznete na webových stránkách, které věnují turismu ve Stuttgartu.