Modlitba za domov 2014: Rodina mi dává kořeny i křídla

Tisková zpráva:

 

Modlitba za domov 2014: Rodina mi dává kořeny i křídla

Duchovně-kulturní festival 28. října 2014 a Konference MAS 3. listopadu 2014
Dva mimořádné koncerty – Javory Beat Hany a Petra Ulrychových a společné vystoupení Českých legend: Spirituál Kvintet a Musica Bohemica.

Při příležitosti oslav vzniku samostatného československého státu proběhne na státní svátek 28. října 2014 a následně 3. listopadu 2014 akce Modlitba za domov. Letos to je již osmý ročník slavnosti, kterou spolu s partnery připravuje Ekumenická rada církví. Současný ročník nese podtitul „Rodina mi dává kořeny i křídla“ a je zaměřen právě na rodiny, jako připomenutí 20. výročí Mezinárodního roku rodiny vyhlášeného OSN.

 

Program festivalu 28. října začíná v Praze v Komunitním centru Matky Terezy v 9.30 hodin slavností modlitbou patnácti církví ČR za naši vlast a domovy. Od 10.00 hodin se děti mohou těšit na divadelní představení „Princ Egyptský“ a poté až do odpoledne na soutěže o ceny a workshopy v dílničkách. Pro děti od 4 let je program přístupný i bez doprovodu rodičů. Ti se tak mohou nerušeně zaposlouchat od 11.00 hodin do koncertu kapely NEON a od 12.00 hodin do koncertu JAVORY BEAT. Celý program bude možno shlédnout na www.hopetv.cz a stránkách Modlitby za domov v on-line přenosu.

 

Přímý přenos České televize hostí 28. října od 15.00 hodin městská část Praha 3 v kostele Nejsvětějšího srdce Páně na nám. Jiřího z Poděbrad. Komponovaného pořadu s povídáním odborníků v ekumenické slavnosti se může zúčastnit každý, kdo přijde ve 14:45 do kostela. Vedle zajímavých hostů, např. Rut Kolínské, zakladatelky mateřských center nebo Libora Michálka, senátora a dalších, zazní v přímém přenosu ojedinělý koncert spojení Spirituál Kvitentu a Musica Bohemica. Celý pořad provází modlitby a požehnání vlasti. Moderuje Martina Kociánová a biskup Dušan Hejbal.

 

Pro odbornou veřejnost je pak určena 3. listopadu otevřená konference v krásných prostorách pražského arcibiskupství. Jde o inspirativní setkání lidí z MASek, obcí a neziskovek, ale také církví, novinářů, úředníků, ekonomů a politiků, kteří se na jedné půdě sejdou a vyměňují si zkušenosti z praxe i názory na vývoj na venkově. Téma konference „Venkov fandí rodině“ napovídá, že se bude povídat o prorodinných aktivitách, tvorbě strategií podporujících rodinu a komunitní život, podpoře života rodin ve venkovském prostoru.

 

Vstup na všechny části Modlitby za domov jsou zdarma.

 

Zveme také k držení modlitební stráže dne 28.října od 8:00 do 20:00. Můžete se přihlásit k jednotlivým modlitebním půlhodinám, ale i menším časovým úsekům. Bylo by dobré se přihlásit k času, který ještě nikdo nezvolil...ale je to na vás a vašich časových možnostech.
Inspiraci do modlitebních společenství a on-line přihlášení na sdílený kalendář najdete na: http://www.ekumenickarada.cz/modlitby

 

Mgr. Ludmila Třeštíková

 

Více informací poskytne také:

Mgr. Ludmila Třeštíková, koordinátorka MzD 2014   koordinator@ricansko.eu tel. 774 780 039

 

Mgr. Sandra Silná - generální sekretářka a tisková mluvčí ERC
erc@ekumenickarada.cz  Mobil: 775 181 279, pevná linka: 271 742 850

 

Přílohy ke stažení:

Tisková zpráva

Javory Beat Hany a Petra Ulrychových - foto

Spirituál kvintet - foto

Kostel nejsvětějšího srdce Páně - foto

Banner - Modlitba za domov 2014

Plakát - Modlitba za domov 2014

 


Další informace k Modlitbě za domov 2014 naleznete na www.modlitbazadomov.cz