Na kulturně duchovním festivalu pro celou rodinu v rámci Modlitby za domov 2016 vystoupí hudební skupina Nezmaři

Aktualizováno dne 25. 10. 2016

 

V pátek 28. října 2016 se bude v rámci 10. ročníku Modlitby za domov konat v Komunitním centru Matky Terezy (U Modré školy 2337 - Praha 11 - nedaleko zastávky metra C Háje) kulturně duchovní festival pro celou rodinu, na kterém vystoupí i hudební skupina Nezmaři. Mottoem letošního ročníku Modlitby za domov je "Díky za domov, díky za vlast".

 

Foto: skupina Nezmaři, která vystoupí v hlavním sále v Komunitním centru Matky Terezezy 28. 10. 2016 od 12.20 hod.

 

V rámci kulturně duchovního festivalu můžete navštívit slavnostní zahájení s modlitbou se zástupci církví, vystoupení loutkového divadla Aleše Bílka Vysmáto, které bude pro děti hrát hru Princezna a drak, program pro děti v doprovodu rodičů na téma „Perly moudrosti“ – zaměřený na Karla IV. a Jeronýma Pražského,  tržiště možností, výstavu dětských výtvarných prací, vyhlášení výsledků dětské výtvarné soutěže, společné modlitby a koncert hudební skupiny Nezmaři. Festival bude moderovat Michaela Dolinová.

Kulturně-duchovní festival pro celou rodinu bude začínat v 9:30 a končit přibližně v 13:45. Na všechny body programu je vstup zdarma. Jste srdečně zváni! Modlitbu za domov organizuje Ekumenická rada církví ČR ve spolupráci s církvemi, s podporou Ministerstva kultury a ve spolupráci s dalšími partnery.

 

Plakát kulturně-duchovního festivalu pro celou rodinu (plakát zvětšínte kliknutím na obrázek):

Plakát MZD 2016 - Komunitní centrum Matky Terezy

Podrobný program a další informace

 


9:30 – 9:55 Slavnostní zahájení – kaple

Úvodní promluva: Mgr. Daniel Ženatý, synodní senior Českobratrské církve evangelické a první místopředseda Ekumenické rady církví v ČR

Společná modlitba se zástupci církví

Vede: Rt. Rev. ThMgr Jan Klas, biskup Jednoty bratrské

 

10:00 – 10:30 hra Princezna a drak - divadlo pro děti - Loutkové divadlo Aleše Bílka Vysmáto - hlavní sál

Informace o Loutkové divadlo Aleše Bílka Vysmáto naleznete na www.vysmato.cz.

 

10:00 – 13:30 "Perly moudrosti" - dětský program - hry o Karlu IV. a Jeronýmu Pražském – mateřské centrum v přízemí a klubovna v suterénu

Kvízy, úkoly a výtvarné aktivity pro předškolní a školní děti. Doporučujeme účast dětí v doprovodu rodičů nebo dospělé osoby.

Děti budou na každém stanovišti získávat jednu perlu, kterou si navlíknou na provázek a na konci z nich budou mít náramek. Na stanovištích budou děti plnit hravé soutěžní úkoly a výtvarné akttivity, které se pojí s životy Karla IV. a Jeronýma Pražského.

Vede: Mgr. Kristýna Mlýnková, referentka pro duchovní péči naukového odboru Církve československé husitské

 

10:00 – 13:30 Tržiště možností – foyer

Na tržišti možností ve foyer se budete moci seznámit s prezentací, činností a nabídkou křesťanských organizací: Husův institut teologickcýh studií, Brána - knihkupectví Evangelické církve metodistické ve spolupráci s Domem Bible, Brněnská tisková misie, Diakonie ČCE – středisko Praha, stacionář Ratolest v Praze 10 a Nakladatelství Advent-Orion.

Koordinuje: Ing. Renata Šimandlová, Evangelická církev metodistická

 

10:00 – 13:30 Výstavy – hlavní sál, případně foyer

Výstava oceněných výtvarných prací z výtvarné a soutěžní přehlídky pro děti a mládež na téma BARVY DOMOVA, která se konala v rámci Modlitby za domov 2016.

Více o výtvarné soutěžní přehlídce pro děti a mládež na téma BARVY DOMOVA naleznete ZDE.

Koordinuje: Mgr. Barbora Farářová, Evangelická církev augsburského vyznání v ČR

 

Představení práce církví mezi rodinami - Výstava prezentačních bannerů, které představují rozmanitou práci církví sdružených v Ekumenické radě církví v ČR (ERC) a pozorovatelů (ERC) a jednoho z partnerů Modlitby za domov NS MAS České republiky.

 

10:30 – 11:15 Vyhlášení výsledků výtvarné soutěže – hlavní sál

Slavnostní vyhlášení výsledků výtvarné a soutěžní přehlídky pro děti a mládež, která se konala v rámci Modlitby za domov 2016. Autoři výtvarných prací budou pozváni k účasti na vyhlášení výsledků výtvarné soutěže. Při vyhlášení výsledků budou přítomným tvůrcům předány diplomy. Autorům oceněných výtvarných prací, kteří se nebudou moci zúčastnit slavnostního vyhlášení, bude diplom zaslán poštou.

Vede: Mgr. Barbora Farářová, Evangelická církev augsburského vyznání v ČR

 

11:10 – 11:25 Modlitby za rodiny a domov – hlavní sál

Vede: P. ThLic. Michael Špilar, Římskokatolická farnost u kostela Sv. Františka z Assisi

Zájemci budou moci předem na místě připsat své modlitební náměty na improvizovanou modlitební zeď, která se bude nacházet ve foyer.

 

12:20 – 13:30 Koncert folkové skupiny Nezmaři – hlavní sál

Koncert folkové skupiny Nezmaři. Nezmaři hrají folk, trampskou píseň a country (1). Další informace o skupině naleznete na internetové stránce www.nezmari.cz

 

13:30 – 13:40 Závěrečná modlitba – hlavní sál

ThDr. Petr Jan Vinš, Starokatolická církev v ČR 

 

Festival moderuje Michaela Dolinová.

 

Občerstvení - foyer

Občerstvení bude možné zakoupit ve foyer Komunitního centra Matky Terezy.

 

Šatna - foyer

Od 9.00 hodin do 14.00 hodin bude možnost využít šatnu, která se nachází ve foyer Komunitního centra Matky Terezy

 

Doprava do Komunitního centra Matky Terezy 

Doporučujeme využít MHD - nejbližší zastávky jsou zastávka autobusu Modrá škola (bus) nebo zastávka Háje (metro C a bus)

 

V případě Vašich dotazů k organizaci programu v Komunitním centru Matky Terezy , kontaktujte kooridnátora programu Modlitby za domov 2016 v Komunitním centru Matky Terezy Ing. Aleše Čejku, DiS., tel. 774 219 041


Přejít na hlavní stránku Modlitby za domov

 

  faceboková stránka Modlitby za domov - www.facebook.com/modlitbazadomov

  facebooková událost Modlitby za domov 2016

 

 

(1) Wikipedia, Nezmaři (hudební skupina)