Pracovníci ústředí církví se společně modlili za vyučování dětí ve sborech a v církvích

Ve čtrvtek 12. ledna 2017 uspořádalo ústředí Evangelické církve metodistické v rámci Aliančního týdne modliteb 2017 modlitební setkání pracovníků ústředí církví. Letošní Alianční týden modliteb byl věnován modlitbám za děti. Tématem čtvrtečního setkání bylo podle modlitebního průvodce, který připravila Česká evangelikální aliance, Vyučování dětí ve sborech a církvích.


Foto: účastníci modlitebního setkání pracovníků ústředí církví v rámci Aliačního týdne modliteb 2017 v Evangelické církvi metodistické, autor Martin Kukla

 

Kázání, jehož základem byl biblický text o dvanáctiletém Ježíši v chrámě (Lukášovo evangelium 2,46 – 52) doplněný o výzvu z 5. knihy Mojžíšovy 31,12, pronesl Gerhard Frey-Reininghaus, vedoucí úseku vnějších vztahů Českobratrské církve evangelické. V kázání Gerhard Frey-Reininghaus zmínil proces poznávání  Ježíše jako Božího syna, význam biblického vyučování dětí a mládeže a také potřebu hledat cestu k mladé generaci nejen jako úkol rodičů, ale i jako úkol církve. Po kázání se pracovníci ústředí církví společně modlili za děti, za rodiče a také a za pracovníky s dětmi v církvích. Shromáždění vedl Petr Procházka, superintendent Evangelické církve metodistické a druhý místopředseda Ekumenické rady církví v ČR.

 

Modlitební setkání bylo doplněno neformální diskuzí s občerstvením, která byla příležitostí k seznámení se pracovníků ústředí církví a k rozhovorům. Modlitební setkání se konalo za účasti představitelů církví sdružených v Ekumenické radě církví v ČR. V závěru setkání přišel účastníky pozdravit a s pracovníky církví pohovořit Dominik kardinál Duka.