Hosté a program 21. studijního dne ERC

Římskokatolický kněz Zbigniew Czendlik, mediální teoretik PhDr. Vlastimil Nečas, Ph.D., novinář a hudebník Petr Vizina a vedoucí webového a grafického studia Mgr. Matyáš Hájek budou hosty 21. studijního dne ERC o nastolování témat v mediálním světě, který se bude konat ve čtvrtek 17. května 2018 od 9.30 hodin ve Sboru Církve bratrské v Praze 5, Vrázova 4.  

 

HOSTÉ:

PhDr. Vlastimil Nečas, Ph.D., téma - Nastolování agendy:  náboženství a církve ve zpravodajství

 

 

Petr Vizina - téma Mluv, Mluv, zajímáš mě!


(Foto zdroj: YouTube, autor: Goethe-Institut Prag, upraveno)

Název přednášky odkazuje k filmu o stárnoucím, poněkud cynickém novináři. Budu rozebírat očekávání na straně církve a na straně médií. Potřebu zprostředkovat médiím relevantní a seriozní zdroje v církvi. Rozdílnost řeči církve a vyjadřovacích prostředků médií.

 

Zbigniew Czendlik - téma O BOHU BEZ BOHA... 

 

Mgr. Matyáš Hájek - téma Církev a místní sbor na internetu - možnosti a nové trendy pro komunikaci s veřejností a společenstvím

Přednáška s diskuzí bude věnována možnostem a novým trendům působení církví a místních křesťanských společenství na internetu a včetně zhodnocení trendů webů, dále novým možnostem využití webů pro komunikaci s okolní společností i dovnitř církve, určení cílového zaměření webů  a spociálnch sítí, ekonomické a personální náročnosti správy webů a sociálních sítí a přínosům aktivit církve na internetu - co můžeme od tohoto působení očekávat očekávat a co už ne.

 

 

PROGRAM:

9.30–10.00      registrace

10.00               zahájení studijního dne - Petr Jan Vinš, generální sekretář ERC

10.00-10.50     Vlastimil Nečas (mediální teoretik FSV UK): Nastolování agendy:  náboženství a církve ve zpravodajství
11.00-12.00    Petr Vizina (ČT): Mluv, Mluv, zajímáš mě! (vč. prostoru pro dotazy, neb nemůže být účasten odpolední panel. diskuse)

12:00-13:00    oběd – zajištěn na místě pro všechny přihlášené 

13.00-13.45    Zbigniew Czendlik (katolický kněz): O BOHU BEZ BOHA... 
13:45-14:00    přestávka
14.00-14.45    Matyáš Hájek: Církev a místní sbor na internetu
15.00-16.00    panelová diskuse řečníků s Petrem Vaďurou a dotazy z publika

  

PŘIHLÁŠKY:

Přihlašovat se na 21. studijní den ERC můžete do 12. 5. 2018 ZDE.

 

INFORMACE O HOSTECH:

 

PhDr. Vlastimil Nečas, Ph.D.

"Mgr. Vlastimil Nečas, PhD. (1980) vystudoval žurnalistiku a filosofii na MU v Brně a mediální studia na FSV UK v Praze. Působí na katedře mediálních studií a v Centru pro mediální studia (CEMES). Věnuje se výzkumu procesů nastolování témat (agenda-setting), teoriím mediálních účinků a analýzám mediálních obsahů." (zdroj: Katedra mediálních studií Fakulty sociálních věd, Univerzita Karlova)

 

Petr Vizina

Petr Vizina je český novinář a hudebník. Působí jako vedoucí kulturní redakce zpravodajství České televize. Byl členem redakcí Lidových a Hospodářských novin, psal do Respektu, Reflexu či AD Magazínu, působí i v Českém rozhlase. Pro Českou televizi připravoval pořad Musicblok, moderoval pořad Před půlnocí či literární pořad U zavěšené knihy. Studia Katolické teologické fakulty UK dokončil prací o současné české literatuře a fundamentální teologii. (zdroj: Wikipedia)

 

Zbigniew Czendlik

Zbigniew Czendlik je římskokatolický kněz polské národnosti působící v České republice a děkan lanškrounský. Účinkoval v televizních pořadech Bolkoviny (2004), Krásný ztráty (2005), Uvolněte se, prosím (2009) a Máme rádi Česko (2014). Jako moderátor se objevil v pořadech Uchem jehly (2011) a U Pastýře (2011). Je mediálně známý zejména kvůli přátelským vztahům s řadou lidí z oblasti politiky a šoubyznysu. (zdroj: Wikipedia

 

Mgr. Matyáš Hájek

Mgr. Matyáš Hájek je vedoucím, grafikem a také programátorem webového a grafického studia wwworks s.r.o., které se podílelo se na tvorbě webových stránek např. magazínu Christnet.eu, webu České evangelikální aliance nebo Sboru Církve bratrské v Praze 13.

 

Pro další informace sledujte:

 

 facebovou událost 21. studijního dne ERC

 

nebo webové stránky www.ekumenickarada.cz/21sd

 

Příloha:

Pozvánka ke stažení zde