12. ročník Modlitby za domov bude mít téma Odkud přicházíš a kam jdeš?

Při příležitosti 100. výročí založení Československé republiky se bude v neděli 28. října 2018 od 15:00 hodin konat v Praze dvanáctý ročník kulturně - duchovního festivalu pro celou rodinu Modlitba za domov. Místem konání Modlitby za domov bude kostel Farního sboru Českobratrské církve evangelické 
v Praze na Vinohradech
  (Kurunní 60, Praha 2).

 

Letošní ročník Modlitby za domov bude mít téma Odkud přicházíš a kam jdeš? Podtitulem je výrok Ježíše Krista: „Já jsem ta cesta, pravda i život“ (Jan 14, 6). Hudebními hosty budou Pavel Šporcl (housle), Jana Šrejma Kačírková (soprán), Petr Šporcl (violoncello), Jaromír Klepáč (klavír). Do programu se také zapojí zástupci církví a další zajímaví hosté: Petr Blažek (Ústav pro studium totalitních režimů), Pavel Kočnar (hlavní kaplan Vězeňské služby ČR), Jaromír Novotný (bývalý náměstek ministra obrany), profesor Jan Sokol. Toto ekumenické setkání lidí dobré vůle budou moderovat Martina Kociánová a Bronislav Matulík. Modlitbu za domov bude v přímém přenosu vysílat od 15:00 hod Česká televize na programu ČT 2.

 

V rámci Modlitby za domov vyhlásila Ekumenická rada církví v ČR také výtvarnou soutěžní přehlídku pro děti a mládež na téma “100 let naší republiky“. Vybrané oceněné obrázky budou tradičně prezentovány v přímém televizním přenosu a autoři oceněných obrázků získají vstupenky do iQLANDIE a iQPARKU a filmy pro děti a mládež od spolku Maranatha.  Zásilku s výtvarnými pracemi je třeba zaslalt nejpozději do pondělí 15. října 2018 na adresu Ekumenická rada církví v ČR, Donská 370/5, Praha 101 00 Praha 10.

 

Ekumenická rada církví také vyzývá místní sbory a farnosti k připojení se k modlitbám za náš domov v rámci bohoslužeb v neděli 28. října.

 

Srdečně vás zveme k účasti na Modlitbě za domov i ke sledování přímého televizního přenosu. Vstup na akci je zdarma.Vstup do kostela bude umožněn pouze do 14.45 hod.

 

Modlitbu za domov organizuje Ekumenická rada církví v ČR ve spolupráci s církvemi, s podporou Ministerstva kultury a ve spolupráci s dalšími partnery. Další informace k Modlitbě za domov i výtvarné soutěži naleznete na internetové stránce www.modlitbazadomov.cz.

  

Aleš Čejka¨

 

 

 

  www.facebook.com/modlitbazadomov

 

 facebooková událost koncert v komponovaném pořadu - Modlitbě za domov 2018 - hlavní hudební host Pavel Šporcl

 

 

Organizuje Ekumenická rada církví v ČR ve spolupráci s církvemi a dalšími partnery. Hlavní mediální partner je Česká televize.

 

Přejít na hlavní stránku Modlitby za domov