Program Modlitby za domov 2020

Při příležitosti založení Československé republiky se bude v den státního svátku 28. října 2020 od 15:00 hodin konat v Praze již čtrnáctý ročník kulturně - duchovního festivalu pro celou rodinu Modlitba za domov. Hlavním hudebním hostem bude Václav Neckář a skupina Bacily pod vedením Jana Neckáře. Místem konání Modlitby za domov bude Husův sbor ve Vršovicích (Moskevská 34/967, Praha 10 - Vršovice). 

 

Letošní ročník Modlitby za domov bude mít téma Žít ve společném domě. Kromě Václava neckáře vystoupí v Modlitbě za domov také farářka Církve československé husitské Martina Kopecká, herec Lukáš Jurek a nemocniční kaplan Marek Drábek a další zajímaví hosté. Modlitbu za domov bude moderovat herečka, zpěvačka a moderátorka Michaela Dolinová a farář Husova sboru ve Vršovicích David Frýdl. S Českou televizí jednáme o zajištění přímého přenosu Modlitby za domov od 15:00 hod.

 

V rámci Modlitby za domov vyhlásila Ekumenická rada církví v ČR také výtvarnou soutěžní přehlídku pro děti a mládež na téma “Žít ve společném domě“, do které je již nyní možné zasílat výtvarná díla a videoklipy. Nejepší práce budou odměněny a také vystaveny od 28. 10. do 8. 11. 2020 v Husově sboru ve Vršovicích nebo zachyceny v přímém přenosu České televize z Modlitby za domov.

 

Pro děti a jejich rodiče bude v rámci Modlitby za domov 28. října připravena od 14:30 do 16:30 tvořivá dílna, kde si budou moci vyrobit a odnést dřevěnou hračku. Zájemci budou mít také možnost po hlavním programu Modlitby za domov besedovat s hosty a moderátorkou Michaelou Dolinovou. Od 18:00 bude hrát divadlo Mana,  které se nachází přímo v Husově sboru ve Vršovicích, divadelní vystoupení Země česká, domov můj? (Vstup na divadelní představení bude se sníženým vstupným). 

 

Srdečně vás zveme k účasti na Modlitbě za domov. Vstup na Modlitbu za domov je zdarma od 14:30 do 18:00 hod. Na divadelní představení Země česká, kde domov můj? od 18:00 hod. se bude hradit snížené vstupné. Vstup do Husova sboru ve Vršovicích na hlavní program bude umožněn pouze do 14.45 hod.

 

Modlitbu za domov organizuje Ekumenická rada církví v ČR ve spolupráci s církvemi, s podporou Ministerstva kultury a ve spolupráci s dalšími partnery. Další informace k Modlitbě za domov i výtvarné soutěži naleznete na internetové stránce www.modlitbazadomov.cz.

 

Foto: Husův sbor ve Vršovicích, autor VitVit - vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=50691586

 

 

 

  www.facebook.com/modlitbazadomov

 

Organizuje Ekumenická rada církví v ČR ve spolupráci s církvemi a dalšími partnery. Hlavní mediální partner je Česká televize.

 

Přejít na hlavní stránku Modlitby za domov