Výstava dětských výtvarných prací na téma Obroď dobro, zlom zlo

Již posedmnácté se v rámci Modlitby za domov pořádala výtvarná soutěž pro děti a mládež. Zpracovat letošní téma "Obroď dobro, zlom zlo" nebylo vůbec jednoduché. Mnozí ztrácí svůj domov, mnozí trpí, mnozí potřebují pomoc. A zdá se, že zlo je silnější a dobro patří snad jen do pohádek… Kde v tom všem je dobrý Bůh? Jak bojovat se zlem? Je dobro vůbec k něčemu? Tyto otázky a pocity se děti pokusily nějak výtvarně zpracovat.

Tříčlenná komise zkušených výtvarníků pečlivě vybírala z více než stovky výtvarných prací z 20 různých koutů České republiky. Z vybraných cca 70 výkresů vytvořili unikátní výstavu před Veselou školou - církevní základní a základní uměleckou školou - v Praze, v Soukenické 20 a letos poprvé také v protější (křesťanské) kavárně FofrKafe v Soukenické 15 (otevřeno po - pá 8:00 - 20:00, so 9:00 - 20:00). Výstava u Veselé školy bude k vidění do konce roku 2023, výstava v kavárně bude do 15. listopadu. 

Ocenění tvůrci se mohou těšit na drobné (i větší) odměny, převážně od České biblické společnosti a Brněnské tiskové misie - do konce roku 2023.
Fotografie z výstavy se objeví na www.modlitbazadomov.cz a ve vysílání pořadu Modlitba za domov 2023 na České televizi.
Plakát na Výstavu výtvarných prací ve Fofrkafe

 

  www.facebook.com/modlitbazadomov

 

https://www.facebook.com/events/861554145279464

 

Facebooková událost: https://fb.me/e/1WdRvikHr

 

Organizuje Ekumenická rada církví v ČR ve spolupráci s církvemi a dalšími partnery. Hlavní mediální partner je Česká televize.

 

Přejít na hlavní stránku Modlitby za domov